Pentru că am tot vorbit despre imprimare, am considerat că este timpul sa vă oferim și câteva sfaturi esențiale despre scanare, un alt proces important pe care îl executăm cu ajutorul imprimantelor multifuncționale.
Scanerele captează o imagine digitală a conținutului de pe o anumita suprafață. Atunci când scanați materialele, este important să înțelegeți conceptul de DPI (dots per inch – puncte pe inch). DPI este o specificație utilizată pentru materialele imprimate care determină calitatea. Imaginile scanate cu un DPI mai mare vor arăta mai bine în comparație cu cele originale, dar scanarea la un DPI mare poate dura mult timp și poate folosi cantități mari de spațiu pe disc.
În timp ce DPI se referă la dimensiunile fizice, rezoluția imaginii se referă la dimensiunea imaginii relative la ecranul computerului. Un fișier de rezoluție mare este ideal pentru arhivare, dar ar dura mult timp pentru descărcare de pe Internet.
Scanarea documentelor text
Scanarea documentelor text este un proces relativ simplu care nu necesita mult timp. Cel mai mic DPI necesar pentru afișarea și tipărirea corectă a textului scanat este 300 DPI. Dacă textul va fi reprodus, o setare DPI de 600 sau mai bună este ideală. Când salvați documente text, este mai bine să salvați fișierele sub formă de format .PDF (format de document portabil). Dacă doriți să editați textul, utilizați caracteristica Optical Character Recognition (OCR) pe scanner.
Scanarea documentelor de tip linie grafică
Linia grafică este o formă de imagine folosită pentru a îmbunătăți documentele din punct de vedere calitativ. Este formată din linii și curbe, fără utilizarea culorilor sau a umbrelor. Înainte de a apărea fotografiile și semitonurile, linia de artă era formatul de alegere pentru ziare. Tipurile de format de linie includ desene animate, benzi desenate, ideografii sau glifuri. Când scanați linia, este mai bine să scanați la 900 DPI pentru imprimare și 300 DPI pentru web. Fișierele ar trebui salvate ca GIF.
Scanarea documentelor color
Imaginile și documentele color sunt materialele scanate cel mai des. Fotografiile color trebuie scanate la 600 DPI; scanarea la un DPI de 1200 va asigura fotografii pentru arhivă. Scanarea de peste 1200 DPI este prea mare și nu este necesară. La scanarea pentru web, fotografiile color trebuie scanate la 300 DPI. Fotografiile color trebuie salvate ca PNG. Documentele color trebuie scanate la 300 dpi și salvate ca PDF.
Dacă întâmpini dificultăți, contactează echipa Discovery Service, la numărul de telefon 0725.940.900 sau la adresa office@discoveryservice.ro, iar noi te vom ajuta.